Carel ilmankostuttimet pitävät painokoneet kunnossa

Tactic Games Oy:n kiinteistössä Porissa toimiva Brand ID Oy hankki vuonna 2013 Hedteciltä uusiin tuotantotiloihin Carel Sumutuskostuttimen, jotta painokoneissa käytettävä materiaalin laatu pysyy vakiona.

Silkki- ja digipainokoneissa käytettävä tarra on muovin ja paperin yhdistelmä, joka vaatii tasaisen kosteuden ja lämpötilan eri materiaalien laajennusominaisuuksien vuoksi. Ilman suhteellisen kosteuden tavoite on noin 40…50 %Rh arviolta 20°C lämpötilassa. Sopivan kosteustasapainon takaamiseksi Hedtec asensi kohteeseen Carel humiFog -painevesikostuttimen. Carel humiFog -painevesikostutin toimii RO-vedellä, jolloin kalkki poistetaan, eikä synny pölyä kostutettavaan tilaan.

Sumutuskostutus oli sopiva valinta Brand ID Oy:lle, koska kostutuksen tarve kohteessa oli melko suuri, noin 200kg/h. Sumutuskostutukselle vaihtoehtoinen tapa tuottaa kosteutta on höyrykostutus. Toisin kuin sumutuskostutus, höyrykostutus perustuu hallittuun veden keittämiseen suoralla sähköllä, kun sumutuskostutus perustuu kylmän veden sumuttamiseen hallituissa olosuhteissa.

Brand ID Oy:n paineistettu vesi sumutetaan ilmanvaihtokanavaan sumutussuuttimilta, jolloin kostutettu ilma siirretään IV-kanaviston kautta painosaliin. Vesi, joka ei imeydy ympäröivään ilmaan, viemäröidään suljetussa kanavassa olevasta sumutuskammiosta poistoviemäriin.

Carel humiFog -painevesikostutin koostuu pumppuasemasta, RST-putkistoon asennetuista sumutussuuttimista ja pisaranerottimista. Kaikki osat valmistetaan ruostumattomasta teräksestä, joka takaa hygieenisen ympäristön veden sumuttamiselle. Kostutuslaitteisto toimii VAK-viestin ohjaamana, joka huomioi tilan kosteudentarpeen kosteusmittauksien avulla. Kostutustoiminto ja vedenkäsittely (RO-vesi) ovat täysin itsenäisiä ja automaattisia toimintoja.

Meille on tärkeää, että laitteiston käyttöönotto sujuu asiakkaan kannalta sujuvasti. Siksi Oy Hedtec Ab:n toimintaperiaatteisiin kuuluu, että kostutuslaitteiston asennus tarkistetaan paikan päällä ja tehdään käyttöönotto. Käyttöönoton yhteydessä laitteistoa testataan mahdollisuuksien mukaan ja varmistetaan, että kostutus toimii odotetulla tavalla. Käyttöönoton yhteydessä annetaan myös tuotekoulutus loppukäyttäjille.

Kohteen suunnittelusta vastasi Etteplan Design Center Oy, Pori.

Lisätietoja: Simo Pulli, projektimyyjä Länsi-Suomi. Puh. 0207 638 270, simo.pulli@hedtec.fi

Tutustu tarkemmin kostuttimiimme tästä.

2016-09-16T11:43:47+00:00 syyskuu 16, 2016 |