Hedengren täyttää 100 vuotta ja julkaisee historiikin

Suomalainen perheyritys Oy Hedengren Ab täyttää kesäkuussa sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Hedengren julkaisee historiikin, jossa kerrotaan yhtiön tarina Suomen itsenäistymisen ajoista aina näihin päiviin saakka. Hedengren 1918 – 2018 Teknologiaa huolettomaan elämään -historiikin on kirjoittanut FT Tero Halonen ja tuottanut Bränn & Bränn Oy Ab.

Yhtiön perustivat serkukset Jarl ja Walter Hedengren liikeidealla ”sähköalan täydellinen palvelutalo”. Liikeidea on kehittynyt vuosikymmenten varrella asiakkaiden tarpeiden mukana. Nykyisin yhtiö tunnetaan suurimpana kotimaisena turvateknisten ratkaisujen kehittäjänä sekä talotekniikan merkkituotteiden maahantuojana.

Vuodesta 1920 lähtien yhtiön pääomistajana on ollut Johanssonin suku. ”Vastuullinen omistajuus näkyy siinä, että me Hedengrenin omistajat olemme sitoutuneet viemään soihdun seuraavalle sukupolvelle. Koemme, että yhtiö on meillä lainassa. On tärkeää, että jokainen sukupolvi vuorollaan ottaa oman roolinsa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Berndt Johansson.

Hedengren toimii kolmella liiketoiminta-alueella. Tytäryhtiö Hedtec on sähkö- ja LVI-teknisten tuotteiden maahantuoja, joka varastoi ja toimittaa tuotteita talotekniikkaan ja teollisuuteen. Hedengren Security kehittää turvallisuusjärjestelmiä, tarjoaa turvatekniikan tuotteita ja kokonaisratkaisuja. Hedengren Direct myy pölynimureita ja ilmanpuhdistimia kotitalouksille ja yrityksille. Konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 57 milj. euroa. Henkilöstöä on noin 260 ja toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Lisätietoja antaa hallituksen puheenjohtaja Berndt Johansson 044 780 8801 ja markkinointijohtaja Mirja Serkelä 045 868 3474.

2018-06-12T13:44:42+00:00 kesäkuu 12, 2018 |