Kattavasti kaapeleilla

Asiantuntemus, laaja valikoima ja hyvä palvelu ovat Hedtecin kaapelimaahantuonnin kulmakivet.

Hedtecin rooli kaapeleiden maahantuojana alkoi vahvasti noin 20 vuotta sitten. Jo sitä ennenkin Hedengren myi kotimaisia asennuskaapeleita. Nykyisin Hedtecin maahantuomia kaapeleita käytetään tukkureiden välityksellä monissa erilaisissa teollisuuden tarvitsemissa kohteissa. Asiakkaita löytyy muun muassa valmistavan teollisuuden, kuten kone- ja laitevalmistajien ja keskusvalmistajien sekä urakoitsijoiden parista. Kiinteässä yhteistyössä ollaan myös suomalaisten suurten tukkureiden kanssa.

”Päämiesvalikoimamme on kattava. Perusrungon muodostavat eurooppalaiset laatuvalmistajat: Eupen, Gamakabel, Ceam Cavi ja UNIKA, joiden kaapeleita meiltä löytyy erittäin hyvin varastotuotteina”, kertoo osastopäällikkö Kaj Kallio.

”Meiltä kysytään todella paljon kaapeleita myös vakiotuotevalikoimien ulkopuolelta. Siihen tarpeeseen meillä on hyvät yhteydet myös muihin toimittajiin, joilta saamme tarvittaessa täydennyksiä.” Hedtecin kaapeliosasto onkin tunnettu hyvän valikoiman lisäksi joustavasta palvelusta. Harvemmin tarjolla oleviakin kaapeleita etsitään, jos vaan asiakas voi hetken verran odottaa. Joskus saattaa tulla pikainen kysely tietyn erikoiskaapelin 20 metrin pätkästä – se hankitaan ja toimitetaan. Kenellekään ei ainakaan ensimmäiseksi sanota ei.

Kaapelit Kauklahdesta

Yleensä kaapeleita käsitellään kuitenkin melkoisen paljon suuremmissa erissä. Kauklahden varastoon tulee joka viikko useampi kontillinen kaapeleita päämiehiltä ympäri Eurooppaa. Varastotuotteiden laaja valikoima on myös yksi Hedtecin vahvuuksista. Kaapeleissakin tarve saattaa tulla eteen yllättäen.

”Sehän tuntuu olevan tämän päivän trendi, että tarpeet tulevat juuri tässä ja nyt. Useimmiten tavaraa olisi tarvittu jo eilen”, kaapelikauppaa Hedtecillä pyörittävät tuotepäälliköt naureskelevat hyväntahtoisesti.

Hedtecin kaapelitiimi on tunnettu hyvän valikoiman lisäksi joustavasta palvelusta.

”Ihan todellisuudessakin tilauksia tulee usein hyvin lyhyellä varoitusajalla. Kyse on tietenkin pitkästä ketjusta, jossa loppuasiakas huomaa äkkiä tarvitsevansa tiettyä kaapelia. Kentällä ilmenee yhtäkkiä tarve, johon tukkuri ei ole osannut valmistautua”, tuotepäällikkö Jukka Holopainen selventää.

Kaapelitkin kehittyvät

Kaapelikauppaa ei voi ehkä määritellä sähkömaailman trendikkäimmäksi alaksi. Kaapeli on rakenteeltaan suhteellisen yksinkertainen tuote: sähkö tai tieto kulkee erilaisilla eristeaineilla päällystettyjä kuparijohtimia pitkin. Vaikka tuote on pysynyt koko olemassaolonsa ajan päällisin puolin samannäköisenä, kehitystä tapahtuu.

”Esimerkiksi tietotekniikan väyläkaapeleissa kehitys näkyy koossa. Aiemmin kaapelin rakenteet olivat hyvinkin raskaita. Nykyään kun datapuoli on kehittynyt, voidaan paksut kaapelit korvata hyvinkin ohuilla kaapeleilla. Myös eristemateriaaleja kehitetään kestämään tiettyjä ominaisuuksia. Esimerkiksi palonkestävyys ja taivutettavuus ovat olennaisia ominaisuuksia tietyissä käyttökohteissa. Uusinta uutta ovat halogeenivapaat kaapelit, joissa paloturvallisuus on viety huippuunsa”, Kaj Kallio sanoo.

Tuotepäällikkö Kim Kjellin lisää, että myös sertifioinnit muuttuvat ja lisääntyvät.

”Määräykset muuttuvat ja erilaisia sertifiointeja tarvitaan, riippuen siitä meneekö toimitus Eurooppaan vai Yhdysvaltoihin. Vaadittavien sertifiointien selvittely kuuluu valmistajille, ja täällähän niitä sitten käytännössä selvitetään.”

Vaativaan käyttöön

Myyntipäällikkö Mika Ekman huomauttaa kaapelivalmistajan tuotantoprosessin olevan merkittävässä roolissa. Sieltä kaapelin laatu on lähtöisin.

”Meidän päämiehemme ovat laadustaan tunnettuja toimijoita, joiden tuotteet soveltuvat hyvin Suomen olosuhteisiin. Olemme yhteyksissä jos ei joka päivä, niin ainakin viikoittain.”

Hedtecillä kaapeliosastolla on kaikkiaan noin 15 ammattilaista. Aluemyyntipäälliköt hoitavat kenttämyynnin. Lisäksi toimintaa on Ruotsissa ja Virossa. Asiakaskunta on jakautunut ympäri Suomea.

Kaapelikauppa on vientivetoista. Jos ei vienti vedä, eivät kaapelitkaan liiku. Kaj Kallio uskoo kuitenkin, että pitkät yhteistyösuhteet sekä hyvällä työllä saavutettu maine luotettavana ja osaavana maahantuojana pitävät Hedtecin kaapelikaupan vireässä toiminnassa jatkossakin.

”Visionamme on kasvaa. Ja nimenomaan vaativampien kaapeleiden puolella, kuten palonkestävissä ja automaatiopuolen kaapeleissa. Emme tietenkään jätä muutakaan tarjontaa vähemmälle, mutta erityisesti näihin pyrimme panostamaan jatkossa osaamistamme.”

GAMAKABEL PLC, Bulgaria

kaapelijuttu_gamakabel

 • perustettu vuonna 1975
 • tehtaan pinta-ala noin 70 000 m2
 • keskittynyt ohjauskaapeleiden valmistukseen vaihtoehtoisilla eristemateriaaleilla
 • vuonna 2008 aloitettu tehtaan valmistuslinjojen modernisointi ja vuosien 2012–2013 aikana rakennetaan uusia valmistuslinjoja

UNIKA spa, Italia

 • yksityisessä omistuksessa oleva yritys
 • perustettu vuonna 1998
 • tehtaan pinta-ala noin 14 000 m2
 • keskittynyt energiansiirtoketju-, servoja hybridikaapeleiden valmistukseen
 • valikoimasta löytyy myös kaapeleita UL/CSA-standardien mukaan

EUPEN, Belgia

 • yksityisessä omistuksessa oleva perheyritys
 • perustettu 1750-luvulla
 • kaapelivalmistus aloitettu vuonna 1908
 • oma suuri varasto takaa kohtuulliset toimitusajat ja pienemmät tilausmäärät
 • Kabelwerk Eupen AG on yksi suurimmista yksittäisistä tehtaista Euroopassa

CEAM CAVI, Italia

 • yksityisessä omistuksessa oleva yritys
 • perustettu vuonna 1971
 • tehtaan pinta-ala noin 36 000 m2
 • keskittynyt automaatio-, kenttäväylä- ja multimediakaapeleiden valmistukseen
 • valikoimassa yli 2 000 tuotetta kansallisilla ja kansainvälisillä hyväksynnöillä

 

Lisätiedot:
Hedtec asiakaspalvelu
Puh. 0207 638 000
lighting@hedtec.fi

Valikoimissamme on useisiin tarpeisiin tarkoitettuja kaapeleita, joihin voit tutustua tästä

Teksti: Tuija Holttinen | Kuva: Thinkstock

2017-08-08T16:43:52+00:00 maaliskuu 8, 2016 |