liniLED® valaisee maailman ainoan seitsemän tähden hotellin luksussaaren

Maailman ainoa seitsemän tähden hotelli Burj Al Arab Jumeirah avasi toukokuussa 2016 hotellivierailleen suomalaisvalmisteisen luksussaaren Burj Al Arab Terracen. Dubaissa sijaitseva hotelli Burj Al Arab Jumeirah on purjeenmuotoinen ja 321 metriä korkea, yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista. Hotellissa on 202 luksussviittiä, jotka ovat kooltaan 170 neliöstä 780 neliöön.

Hotellin edustalla sijaitsevan luksussaaren Burj Al Arab Terrace:n valmisti rakennus-, offshore- ja laivanrakennusteollisuuden ratkaisuja yhdistävä turkulainen Admares-yhtiö. Suomalaisomisteisen Admaresin suunnittelema teräsrakenteinen saari rakennettiin kokonaan Rauman telakalla ja se kuljetettiin osissa meriteitse Dubaihin asennettavaksi. Saaren suunnitteluun osallistui turkulainen arkkitehtitoimisto Sigge, ja sisustussuunnittelusta vastasi turkulainen sisustussuunnittelutoimisto Kudos. Burj Al Arab Terracen pilareiden päälle kiinnitetyn kansirakenteen koko on 10 000 neliömetriä ja itse saari on läpimitaltaan 102 metriä. Kannella sijaitsee 1 120 neliön ranta-alue, 612 neliön makean veden uima-allas ja 828 neliön merivesiallas, joka näyttää kuin se yhdistyisi Arabianmeren horisonttiin.

Oy Hedtec Ab toimitti kohteeseen n. 1,4km liniLED LED-nauhoja, kiinnitysprofiileja, liittimiä ja virtalähteitä. Tuotteet toimitettiin suurimmaksi osaksi Raumalle, Rauma Marine Construction Oy:lle, jossa luksussaaren elementit valmistettiin. Toimitukset alkoivat loppuvuodesta 2015, viimeiset tilaukset keväällä 2016.

Burj Al Arab Terrace:n liniLED- nauhoja toimitettiin avoimena ja suojavaipalla varustettuina. Vaipalla suojatut nauhat sijoitettiin kohteessa pääsääntöisesti ulkotiloihin (IP68 toteutuksin) ja avoimet LED-nauhat sijaitsevat kohteen sisätiloissa, suojaprofiileihin asennettuna. Kohteen suojatut nauhat ovat joko päältä valaisevia TOP versioita, tai sivuun valaisevia SIDE versioita. Kaikkia nauhatyyppejä on kolmessa eri teholuokassa, DECO, POWER ja HIGH POWER. Lisäksi TOP ja SIDE nauhoista on myös diffuse-versiot.

liniLED LED-nauhat sopivat kohteeseen erityisen hyvin, sillä liniLED-nauhojen yhtenäiset pituudet voivat olla jopa 20 metriä per syöttö. LED-nauhat mahdollistavat arkkitehtoniset pitkät ja kapeat valoviivat, kaarevina ja suorina toteutuksina. Erityisesti liniLED SIDE versiot mahdollistivat kohteen kaarevien, mutkikkaiden valojuovien toteutuksen, kertoo Hedtec:in tuotepäällikkö Kai Kutila.

liniLED- nauhojen valotehokkuus on korkeaa luokkaa ja hämärässä ympäristövalaistuksessa pienelläkin teholla saavutetaan hyvin valovoimaiset ja näkyvät toteutukset. Nauhojen valonvärillä on myös suuri vaikutus lopputulokseen, on tärkeää, että mallistosta löytyy useita eri vaihtoehtoja. liniLED mallistosta löytyy vakiona 5 valkoista sävyä, värivalollisia sekä RGB LED-nauhoja, joiden avulla pystytään toteuttamaan näyttäviä valoratkaisuja. liniLED LED-nauhat ovat kehitetty erityisesti ammattikäyttöön. Tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia, joka näkyy tehokkaina sovelluksina ja niiden pitkänä käyttöikänä.

Lisätietoja ammattilaisille antaa:
Kai Kutila, tuotepäällikkö
Puh. 0207 638 211, kai.kutila@hedtec.fi

Kuvat: The ADMARES Burj Al Arab Terrace development

2017-08-08T16:43:52+00:00 marraskuu 1, 2016 |