Neptoluxin uusi poistumisvalaisininnovaatio tarjoaa entistäkin ekologisemman vaihtoehdon

 

Opaste- ja turvavalaisimia on maailmassa aktiivisena miljoonia yötä päivää. Uutta valaisinteknologiaa hyödyntämällä yksittäisen kiinteistön energiankulutus voi vähentyä jopa tuhansia kilowattitunteja. Isossa mittakaavassa puhutaan näin ollen jo valtavista säästöistä. Suomalainen valaisinteknologian pioneeri Hedengren Security tuo markkinoille kehittämänsä Neptolux N -opaste- ja turvavalaisinsarjan, joka pienentää rakennusten energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä monella tavalla.

Kiinteistöjen kasvihuonepäästöistä noin 65 % syntyy rakennuksen käytön aikana. Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa osaan päästöistä omilla valinnoillaan. Lakisääteiset opaste- ja turvavalaisinratkaisut ovat kuitenkin niitä, joihin vaikutetaan ennen kaikkea rakennusten suunnitteluvaiheessa.

– Isoissa kiinteistöissä on satoja, jopa tuhansia opaste- ja turvavalaisimia. Haluamme tarjota kiinteistöjen suunnittelijoille ja omistajille uusia keinoja parantaa energiatehokkuutta. Siksi kehitimme jo entisestään markkinoiden energiatehokkaimmista Neptolux-valaisimista täysin uuden N-sarjan, kertoo Hedengren Securityn kehitysjohtaja Harri Hainari.

Uuden vuosituhannen akkuteknologia ja led-tekniikka mahdollistajina

N-sarjan valaisimissa hyödynnetään viimeisintä NiMH-yksikköakkuteknologiaa, joka takaa normaaleissa käyttöolosuhteissa mm. kondensaattoriratkaisuja pidemmän käyttöiän. Uusin led-tekniikka puolestaan käyttää alhaista polttovirtaa ja pitää toimintalämpötilan matalana. Ympäristöhyödyt ovat Hainarin mukaan moninaiset.

– Näillä ratkaisuilla onnistuimme nipistämään opasteen energiankulutuksen 0,2 wattiin, pidentämään valaisinten käyttöikää, parantamaan niiden valotehoa ja pienentämään valaisinten kokoa entisestään. N-sarjan valaisinten käyttöikä voi vastata rakennuksen saneerausväliä. Poistumisreiteillä vaadittu valoteho saavutetaan pienemmällä valaisinmäärällä sekä energiankulutuksella. Samalla valaisinten valmistamiseen tarvitaan entistä vähemmän raaka-ainetta.

Vaikka vihreät arvot ovatkin olleet jo pitkään tärkeitä niin muutkin asiat ovat valojen elinkaaressa merkityksellisiä, kuten valovoima, asennuksen helppous, selkeä valikoima, kestävyys sekä design sanoo, tuotepäällikkö Peter Malmelin.

– N-sarjan myötä saadaan samassa paketissa sekä ekologinen että eleettömän tyylikäs ratkaisu. Opastevalaisimista näkyy lähinnä vain valaistu symboli ja ne voi asentaa seinään tai kattoon huomaamattomalla kiinnikkeellä.

Kestävän kehityksen periaate kulmakivenä

Uudet N-sarjan valaisimet korvaavat täysin aiemmat Neptolux-valaisimet. Kestävän kehityksen hengessä ne käyttävät edellisen sukupolven kanssa samaa asennuskantaa ja sopivat siksi niin uusimpaan Nepto 3K -turvavalokeskukseen kuin aiempiinkin Neptolux-keskuksiin sekä FIREscape-yhdistelmäkeskukseen.

– Luotamme N-sarjaan niin paljon, että online-seurannassa olevat valaisimet saadaan laajennetun takuun piiriin. Tulevaisuudessa kiinteistö voi tehdä kanssamme myös elinkaarisopimuksen, jonka avulla hiilijalanjälkeä pienennetään mm. valaisinten käyttö- ja energiakustannusten optimoinnilla, Hainari ja Malmelin päättävät.

Katso esite

Lisätietoja:

Tuotepäällikkö Peter Malmelin
0207 638 464, peter.malmelin@hedengren.fi

Myyntitiimimme tavoitat numerosta 0207 638 635 sekä sähköpostitse security@hedengren.fi.

Neptolux – vihreää valoa, vihreitä valintoja

Neptolux N:
• Suomessa suunniteltu ja valmistettu
• Markkinoiden energiatehokkaimmat turva- ja opastevalaisimet
• Lähes huomaamattomia
• Soveltuu lähes kaikkiin asennusympäristöihin
• Viimeisintä teknologiaa edustavat NiMH-yksikköakut pidentävät valaisinten käyttöikää
• Alhaiset polttovirrat minimoivat ledin kuormituksen ja takaavat pitkän käyttöiän
2019-03-21T12:58:17+00:00 maaliskuu 21, 2019 |